Met hypnose koos ik voor een rookvrij leven

Om eindelijk te kunnen stoppen met roken ging ik bij Marja in hypnotherapie. Vooraf liet ze me een vragenlijst invullen waardoor ik alvast over mijn persoonlijke doelen ging nadenken. Dat vond ik niet moeilijk, want ik had al een duidelijk beeld van wat haar hypnose-therapie mij zou kunnen brengen.

De behandeling begon met een fijne, rustgevende Bowen-sessie, om volledig ontspannen te beginnen aan de hypnose. Marja stippelde een gedachtepad uit dat voor mij heel prettig aanvoelde. Ze liet me in de hypnose keuzes maken, waardoor ik me in een prachtige, veilige omgeving waande.

De volgende dag stond ik op tijd op en ging ik hardlopen. Het werd een bijzondere en onwerkelijke ervaring. Want tijdens het rennen kwam ik door bepaalde stukken bos waar overal mooie gekleurde bladeren hingen. Tegelijk begon een vroege ochtendzon te schijnen. Het leek allemaal verdacht veel op het pad dat ik de vorige dag in de hypnose had gekozen. En het gaf me een onvoorstelbaar en geweldig gevoel. Het hardlopen ging nog nooit zo vanzelf. Dit moest een teken zijn… En dat was het ook. Ik ben gestopt met roken en het gaat makkelijker dan de duizend eerdere keren die ik al geprobeerd had zonder de hypnose.

Voor mij is het duidelijk: van een hypnose-sessie om van het roken af te komen, krijg je geen spijt. Bij Marja ben je in de juiste, veilige handen en hoef je je nergens druk over te maken.  

Simon

Meer ervaringen