Hoe laat jij je dromen en uitdagingen uitkomen?

Hoe laat jij je dromen en uitdagingen uitkomen?

Voor je brein is er geen verschil tussen de werkelijkheid en een leven alsóf die werkelijkheid er al is. Wist je dat?

Het is bewezen dat gedachten hetzelfde effect op je brein hebben als de daadwerkelijke acties. Daarom kun je je dromen en uitdagingen zelf laten uitkomen door ze te visualiseren. Visualiseren betekent dat je in gedachten voor je ziet hoe jouw droom of ideale toekomst eruit zal zien. Als je jouw dromen visualiseert, dan gelooft jouw brein steeds meer dat deze situaties er al zijn.

Je brein zal in je dagelijks leven zelfs steeds meer zaken gaan herkennen die samenhangen en kloppen met wat jij voor jezelf hebt gevisualiseerd. Zo komen je denken en doen steeds meer op één lijn. Je krijgt het gevoel dat je hoofd, hart, buik en lichaam hetzelfde willen.

Visualiseren met een moodboard

Een moodboard (sfeerbord) is een mooie manier om jezelf mee te nemen in je verhaal, in je visualisatie. Zo’n moodboard is een collage van foto’s, afbeeldingen, woorden, illustraties en/of symbolen. Zo’n collage maakt je wensen en ideeën concreet zichtbaar en levendiger, omdat je er maar naar hoeft te kijken om je op ieder moment weer te kunnen voorstellen wat je voor ogen hebt voor jezelf.

Je kunt knippen, scheuren, plakken, kleuren, en je kunt het zelfs digitaal neerzetten met behulp van apps. Wees creatief en zie het voor je. Ruik, hoor, proef, voel het. Zo maak je het helemaal jou. En zo stuur jij jezelf en je brein steeds meer in de richting van je droomleven, wensen, successen en uitdagingen.

Als je een gedachte vertaalt naar een beeld, een uitdrukkingsvorm, wordt je doel veel concreter en overzichtelijker. Je krijgt er een duidelijke voorstelling van. Het helpt enorm om tastbaar te maken waar je heen wilt. Je wordt je er meer van bewust. Het verandert je mindset en laat je positief denken en creëren. Je gaat dan vanzelf weg van wat je niet wilt, richting naar wat je wél wilt. Zo stuur je daadwerkelijk je resultaat.

Je het leven zó voor te stellen is al genoeg

Door er sterk in te geloven kan de wet van aantrekking zijn werk optimaal voor je gaan doen.
Anders denken, anders voelen en anders doen, dat geeft een ander resultaat.

De beste manier om je toekomst te voorspellen is haar zelf te creëren!

Deel dit bericht

Meer blogs