Bowen en hypnose hielpen om mijn verdriet te helen

Toen ik vastliep in de mantelzorg voor mijn zieke man, vond ik ondersteuning in de Bowen-therapie bij Marja. Al na de eerste paar behandelingen voelde ik de verandering. Ik spartelde niet meer in de zorg, maar ik kon van een afstand naar mezelf gaan kijken. Door de Bowen-therapie, maar ook door Marja zelf, kon ik ontspannen en kreeg ik rust in mijn lijf en hoofd. Marja is warm, belangstellend, liefdevol, respectvol en zonder oordeel, en leert je om op een andere manier naar de wereld te kijken. Ook toen ik in de moeilijkste en donkerste periode van mijn leven belandde omdat mijn man overleed, wist Marja me met Bowen-therapie en gesprekken hier doorheen te slepen. Er werden gevoelige snaren geraakt, er werd gehuild, maar ook langzaam geheeld.

Rouwverwerking met hypnose
Later zette Marja ook hypnose in om me te ondersteunen bij mijn rouw en verwerking. In zo’n hypnosesessie brengt ze me eerst via Bowen in een staat van diepe ontspanning en daarna kan ze met hypnose mijn onderbewustzijn aanspreken. Ze neemt me mee op een prachtige reis met haar mooie zachte stem en verhaal. Niks engs of spannends; ik ben er gewoon ‘bij’. Na de sessie moet alles even landen en inwerken. Maar de dag erna, na een wandeling met mooie muziek en goed gevoel, word ik thuis opeens overweldigd door emoties. Ik huil verschrikkelijk met heel mijn hart, mijn lijf is een overlopend vat. Wat gebeurt er? Heftig! Maar daarmee blijkt een helingsproces in gang gezet. Ik voelde dat ik een bepaald boek moest lezen en de inzichten daarin lijken wel speciaal voor mij en op dit moment geschreven. Van alle kanten komen troostende teksten langs, ‘toevallige’ liedjes, onverwacht mooie momenten met vrienden en steunende appjes van Marja. Alles in een paar dagen tijd.

Hand vasthouden en weer loslaten
Ik kan en ga deze zware periode loslaten, en dat is goed zo. De hypnose heeft me zoveel rust en vrede gebracht dat ik mijn leven weer mag oppakken, zonder de lijflijke aanwezigheid van mijn man. Ik mag weer genieten van de eenvoudige en mooie dingen. Marja, dank je wel dat je deze lange weg met mij bent gegaan, mijn hand hebt vastgehouden en weer los mag laten. Ik gun iedereen jou in zo’n moeilijke periode.

Marly

Meer ervaringen