Bowen en klanken brachten mij beter dan ooit in balans

Door de Bowen-therapie bij Marja verdwenen de schouderklachten waarvoor ik kwam. Maar ik merkte dat er ook in mijn hoofd iets veranderde. Ik had ondertussen zoveel vertrouwen in Marja gekregen dat ik ook daaraan wilde werken. Ik had faalangst en liep op mijn tenen. Ik voelde prestatiedrang en kon mezelf volledig wegcijferen. Als kind was ik al introvert en kropte mijn emoties op. Dit zette zich voort in het leven en werd van kwaad tot erger. Marja stelde me voor om samen te gaan klanken. We zochten in mijn lijf naar een plek waar spanning zat en ze nodigde me uit te gaan voelen welke klank daarbij hoorde. Het voelde vreemd en ik ervaarde eerst weerstand. Maar in de geborgen en veilige sfeer bij Marja groeide mijn vertrouwen. Ik kon weer een enkele traan huilen. Dat was een begin naar openheid, waar nog veel tranen bevrijd wilden worden.
Drie weken later hadden we een langere vervolgafspraak, zodat we de tijd hadden om verder de diepte in te gaan. Het voelde al vertrouwder. Marja nam mijn schouders stevig onder handen en liet me doorvoelen wat er gebeurde. Mijn lijf wilde zich klein maken. Dat herkende ik als een heel oud patroon. Marja nodigde me uit mijn emoties vrij te laten. Dit was nieuw voor mij. Ik was immers alleen maar bezig ze te onderdrukken en weg te stoppen. Maar nu kwam er opeens ruimte en verlichting. Daarna werd het geheel ondersteund met Bowen en keken we samen nog naar mijn manier van ademhalen. Door mijn lichaam te vullen met meer adem, kwam ik dichter bij mezelf. Het maakte veel in me los. Ik kwam bij mijn diepe kern. Ik was ervan onder de indruk. Marja wist mij op de juiste manier te confronteren. Het kostte wat lef en inspanning, maar het voelt als een cadeau aan mezelf. Ook mijn omgeving bemerkte de veranderingen. Ik ben lichamelijk, geestelijk en emotioneel beter in balans. Met nog een aantal onderhoudsbehandelingen zal dit steeds beter in mijn leven beklijven en word ik me steeds bewuster van mijzelf.

Jan

Meer ervaringen