Veel beter hersteld van mijn knie operatie

Omdat ik niet lekker in mijn vel zat, volgde ik Bowen-therapie. Hoewel ik er als nuchter mens wel vraagtekens bij zette. Marja stelde me op mijn gemak en vertelde dat de therapie ook positief werkte voor mijn geplande knieoperatie. Hier had de nuchtere ik weer haar vraagtekens bij. Er gebeurt zo weinig. Hoe kan zo’n therapie dan zo’n impact hebben op een operatie? Maar ik ging toch door en had 6 Bowen-behandelingen voor de operatie.
Na de operatie knapte ik opvallend vlug en goed op. In tegenstelling tot mijn ervaringen bij een eerdere knieoperatie. Destijds verliep het herstel traag en duurde het lang eer ik mijn geopereerde been kon optillen en buigen. Deze keer vond ook mijn fysiotherapeut dat het herstel opvallend snel verliep. Het als tweede geopereerde been werd zelfs sterker dan het andere. Mijn behandelend arts vond tijdens de eerste controle dat ik al veel bewegingen kon maken. Hij had nog nooit meegemaakt dat een tweede knieoperatie minder problematisch verliep dan de eerste.
Een vriend herstelde eveneens snel en goed, dankzij Bowen-therapie voorafgaand aan zijn knieoperatie. Ik ben Marja dankbaar dat ze me liet vertrouwen in de kracht van Bowen. Van mij mag Bowen-therapie voor een operatie verplicht worden.

Lucienne

Meer ervaringen