Ik ben een ander mens en heb minder angst

Mijn eerste kennismaking met Bowen-therapie was een aantal jaren geleden. Marja is een bijzondere therapeute. Onlangs mocht ik bij haar, naast de Bowen, ook een hypnose ervaren. De hypnose laat me op een andere manier naar mijzelf kijken. Ze gaf me vooraf heel rustig uitleg over hoe het werkte en ik merkte dat ik er aanvankelijk een heel verkeerd beeld van had. Enerzijds wilde ik het wel gewoon op me af laten komen, maar tegelijkertijd was ik eerst ook wel wat bang voor wat er met me zou gebeuren. Maar dat viel uiteindelijk erg mee. Marja begeleidt je hier heel fijn in. Ik voelde me heel rustig en fijn door de respectvolle manier waarop de behandeling plaatsvond. De hypnose heeft mijn afkeer voor de tandarts niet weggenomen, maar ik ga nu wel zonder angst ernaartoe. Ik lig niet meer als een gek te trillen in die stoel. Ik ben zo blij dat ik Marja heb leren kennen en dat ik goede handvatten van haar heb gekregen. Dankzij haar kreeg ik duidelijkheid in mijn klachten. Eindelijk stond ik open voor inzichten waar ik me voorheen voor afsloot. Achteraf blijken dingen heel logisch. Ik ben gewoon een ander mens geworden. Hier ben ik Marja echt dankbaar voor. Ik overweeg nu dingen en stel mezelf dan de vraag: Waar word ik gelukkig van? Het is echt de moeite waard om eens een stap te zetten naar alternatieve behandelingen, want het brengt je zoveel meer.

Sharon Gulikers

 

 

Meer ervaringen