Allergieën, slaapproblemen, kneuzingen en ontstekingen natuurlijk te lijf met … appelazijn

Allergieën, slaapproblemen, kneuzingen en ontstekingen natuurlijk te lijf met … appelazijn

Een simpel drankje van appelazijn helpt prima tegen hooikoorts- en allergieklachten. Je drinkt dit dagelijks op je nuchtere maag. Het recept is heel eenvoudig:

Neem een half glas koud of lauwwarm water (maximaal 40 graden, anders worden de werkzame stoffen afgebroken) en doe hier twee theelepeltjes TROEBELE appelazijn in (te koop bij een reformwinkel). Zoet dit drankje naar behoefte met biologische honing (liefst voorjaarshoning) van een imker bij jou uit de buurt. Want dan is de nectar ook afkomstig van de bloemen uit de omgeving die jouw allergie veroorzaken. Als je in periodes van allergieklachten dit drankje dagelijks drinkt vóór je ontbijt, zul je veel minder hinder ervaren.

Tegen slecht slapen drink je dit mengsel ‘s avonds voor je naar bed gaat.

Kneuzing of ontsteking? Koelen met appelazijn!

Bij kneuzingen, ontstekingen, insectenbeten, bloeduitstortingen en pijn door overbelasting is koelen met ijs de meest gebruikelijke behandelmethode. Maar wist je dat dit beter met appelazijn kan? Appelazijn dempt de pijn en laat de zwelling afnemen. In tegenstelling tot bij ijs wordt de doorbloeding niet verstoord en is er geen gevaar voor bevriezing van de huid. Appelazijn heeft alle voordelen van ijs, maar niet de nadelen!

Breng de appelazijn aan op een kompres en leg dit op het te behandelen gebied (kleine wondjes eventueel eerst beschermen met medische Vaseline. Bij kinderen de appelazijn verdunnen met water). Eventueel afdekken met een doek of plastic folie tegen het lekken. Het kompres kan twee uur blijven zitten. Laat het dan een uur eraf en herhaal dit zo vaak als nodig is.

De werkzame stof van appelazijn is appelzuur en niet azijnzuur. Daarom hebben andere azijnsoorten niet dezelfde werkzame eigenschappen als appelazijn.

Troebele appelazijn heeft bij al deze toepassingen de voorkeur boven gefilterde appelazijn.

Deel dit bericht

Meer blogs