Bowen en hooikoorts

Bowen en hooikoorts

Hooikoorts is een allergische reactie van de slijmvliezen van neus en ogen, op stuifmeel van grassen, bomen en andere planten die voor bestuiving afhankelijk zijn van de wind. De stuifmeelkorrels die op het slijmvlies terechtkomen zetten het afweersysteem aan tot een ontstekingsreactie.De ervaringen met het behandelen van mensen met hooikoortsklachten zijn bijzonder goed. Wees er dus op tijd bij!

Symptomen kunnen zijn:

  • jeukende, branderige en tranende ogen;
  • rode en gezwollen oogleden;
  • loopneus die overgaat in een verstopte neus, verkoudheid;
  • niesbuien (jeukend, branderig gevoel in de neus);
  • zwaar gevoel in het hoofd of hoofdpijn;
  • benauwdheid en vermoeidheid.

Hooikoorts is een overreactie van het lichaam; een overgevoelig geworden afweersysteem. De symptomen worden veroorzaakt door het vrijkomen van histamine. Deze overgevoeligheid bouwt zich in de loop der jaren op. Ook blijkt dat mensen na verloop van tijd gaan reageren op steeds meer stoffen, waaronder ook voedingsmiddelen. Daarnaast wordt vaak elk jaar de periode waarin iemand klachten ondervindt steeds langer.

Met Bowen-therapie wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondersteund en het immuunsysteem gereguleerd. Door de prikkelverwerking weer te herstellen zullen veel klachten ten gevolge van de ‘miscommunicatie’ snel verdwijnen.Het is goed om vóór het hooikoortsseizoen te beginnen met Bowen-therapie, dan kun je de klachten vaak al voor zijn. Maar ook wanneer je al klachten hebt en zelfs al met medicijnen bezig bent, is er nog veel resultaat met een Bowen-behandeling te behalen.

Deel dit bericht

Meer blogs