Water drinken is goed voor jezelf zorgen

Water drinken is goed voor jezelf zorgen

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Dat is belangrijk om al onze lichaamscellen goed te laten functioneren en afvalstoffen af te voeren. Maar water zorgt ook dat informatie van en naar de hersenen goed verloopt. Wie slim is, drinkt dus veel water per dag. Koffie, thee en alcohol tellen niet mee: die onttrekken juist vocht aan het lichaam.

Opvallend genoeg gaan veel mensen juist minder water drinken in periodes dat er veel gebeurt en wanneer ze het moeilijk hebben. Juist dan is het belangrijk dat we goed voor ons lichaam blijven zorgen om onze veerkracht te behouden. Dus zeker in heftige tijden geldt: blijf voldoende water drinken. Bowen-therapie stimuleert het afvoeren van afval- en gifstoffen in het lichaam, dus ook na een behandeling is het extra belangrijk om genoeg water te drinken.

Wist je dat …

 … elke seconde zo’n 600.000 prikkels vanuit je lichaam naar de hersenen gaan?

Vele prikkels gaan onderweg verloren, maar dat is geen probleem. Behalve als een prikkel een probleem of disbalans in het lichaam aangeeft. Als zo’n prikkel niet bij de hersenen aankomt, wordt er ook geen herstelproces geactiveerd.

Door een Bowen-move op de juiste plaatsen toe te passen en daarna het lichaam de tijd te geven om deze prikkel te verwerken, komen de signalen weer aan en treedt een herstelreactie op.

… elke cel van je lijf met elke andere cel verbonden is?

Van het puntje van je neus tot aan je kleine teen. De fascie verbindt als een fijnmazig web alle vezels van je lichaam. De fascie en je centrale zenuwstelsel vormen samen de belangrijkste schakels in de informatievoorziening van je lichaam. Ze zorgen ervoor dat je hersenen en je zenuwstelsel alles in jouw lichaam bewust of onbewust op de juiste manier kunnen aansturen. De fascie kan zich ook zelfstandig samentrekken als dat nodig is. Wanneer de fascie ontspant, neemt ze altijd weer haar oorspronkelijke vorm aan. Daarop is de Bowen-therapie gebaseerd.

Fascie-nerend toch?

Deel dit bericht

Meer blogs