Wat is jouw missie in het leven?

Wat is jouw missie in het leven?

Wat geeft jou bestaansrecht? 
Wat maakt het leven waardevol?

Wat voor een voetafdruk wil je achterlaten? 

Kijk eens naar de rode draad in je leven: wat is jouw levensthema? 
Wat heb jij te bieden aan de wereld met jouw passie en vuur?

Als je jouw missie kent, kun je de belangrijke zaken in jouw leven als een magneet naar je toe trekken. Het leven is geen generale repetitie. Je hebt alleen het ‘nu’ (dit moment) om je leven vorm te geven, en je leven te regisseren vanuit jouw missie. 

Waar gaat jouw hart harder van kloppen? Waar word jij warm van? Wat laat jou in de ochtend vrolijk uit je bed springen? Hoe meer je leeft vanuit je missie, hoe makkelijker, leuker en liefdevoller je leven wordt. Je leeft vanuit de liefde voor jezelf en anderen. Je missie helpt en drijft je vooruit. 

Ga op zoek naar je missie, naar je unieke talent. 

Er waren in je leven genoeg momenten waarop je missie zichtbaar of voelbaar was. Die momenten lieten zich zien bij je worstelingen en je uitdagingen. Maar jouw missie was ook op te merken op de momenten dat je belangrijk was voor anderen. En die keren dat zij gebruikmaakten van jouw kwaliteiten en talenten. 

Je leven tot nu toe vormt een blauwdruk waarin je je missie kunt vinden. Kijk vooral naar die uitdagingen in je leven waarin je tot het uiterste moest gaan om ze te overwinnen. Dat zijn de momenten waarop jij gedreven werd door je missie, door je innerlijke kompas, door je unieke talent. En dat unieke talent, die unieke kracht, kun jij doorgeven aan anderen.  

Je hebt een taak in deze wereld. Je hebt bepaalde kwaliteiten waarom anderen graag met jou in contact komen. Als je jouw kwaliteiten en waarden kent en inzet als jouw persoonlijke missie, kun je je eigen leven regisseren. 

Leven vanuit je missie geeft je de kracht om weerstand te bieden aan druk van buitenaf en bij jezelf te blijven. We komen op de wereld om iets te leren (onze levenslessen) en we komen hier iets uitdragen (ons talent).

Jij bent van betekenis op deze wereld. En als jij jezelf volledig laat zien, ben jij een zonnestraal van de zon die een lichtje laat schijnen. Als jouw lichtje aangaat, gaat het lichtje van anderen vanzelf ook stralen.

Laat jouw lichtje schijnen voor jezelf en anderen.

Deel dit bericht

Meer blogs