Waar kun jij jouw geluk vinden?

Waar kun jij jouw geluk vinden?

Geeft de ander – je partner, je ouder, je kind, je vriend(in) – jou al het geluk dat jij nodig hebt?
Misschien kan die ander jou het geluk, het respect of de liefde niet geven. Want misschien heeft die ander dat niet geleerd, of zit die ander niet goed in z’n vel.

Alles wat je mist bij de ander, bijvoorbeeld het respect voor jou, kun je dat niet aan jezelf geven? Want alles wat je aan jezelf kunt geven, heb je van een ander niet meer nodig om gelukkig te zijn.

Wie het geluk buiten zichzelf zoekt, zal telkens opnieuw gekwetst worden.

En krijg je wat jij nodig hebt ook nog erbij van de ander, dan kan het geluk niet op! Hoe mooi is dat? Geluk is tevreden zijn met jezelf, zonder de goedkeuring van een ander. Hoe jij met jezelf omgaat, zo zullen anderen met jou omgaan. Doe dus geen pogingen de ander te veranderen, maar verander jezelf en dan verandert de ander vanzelf mee.

Geluk om te delen

Door gelukkig te zijn met jezelf, kun je bijdragen aan het geluk van de ander. En de ander kan weer bijdragen aan het geluk van jou. Geluk schuilt in jezelf. Door geluk afhankelijk te maken van een ander, leg je een heel zware last op de schouders van de ander. Terwijl echt geluk begint bij het koesteren van het geluk in jezelf!

Je grootste krachtbron is je (eigen)liefde.

Deel dit bericht

Meer blogs