Vooruitgang gaat om de juiste richting

Vooruitgang gaat om de juiste richting

In mijn praktijk wordt veel gedeeld. Ik hoor wat mensen me vertellen. Ik zie en voel wat hun lichaam me vertelt, en dat neem ik mee als basis. Vandaaruit werken we samen. Soms laat ik mensen hun eigen woorden herhalen en laat ik ze luisteren naar de zinvolle informatie die ze zelf uitspreken. Zodat ze zich er steeds meer bewust van worden. Ook hou ik mensen vaak hun eigen spiegel voor of benoem ik wat zich in hun lichaam weerspiegelt. De aanraking van hun lichaam laat mensen ook al veel ervaren en geeft ze inzichten. Soms vrijwel meteen. Vaker ook pas later. Ieder mens heeft daar zijn eigen tijd voor nodig. 

Maar er is een zaadje geplant. Er wordt iets in beweging gezet. En op het juiste moment, op de juiste tijd ontwikkelt zich dit verder. De Lotusbloem kan verwelken, maar de wortels zullen altijd verder voortleven. Keer op keer verbaas ik me als ik van mensen verneem wat er allemaal gebeurt. Hoe een bepaald inzicht nog heel lang kan doorwerken in iemands hele doen en laten. Het brengt ons steeds verder op ons levenspad.

Het bewijst ook dat er nooit informatie verloren gaat. Alles zit al in ons en het ontwikkelt zich op ieders geheel eigen wijze en altijd op de juiste tijd. Soms mogen we eerst nog weghalen wat ons in de weg zit of wat ons niet meer dient. Maar op het juiste moment komt het juiste naar boven. Vooruitgang gaat niet om de snelheid, maar om de juiste richting. 

Deel dit bericht

Meer blogs