Verlies jezelf niet uit het oog

Verlies jezelf niet uit het oog

Iedereen wil aardig gevonden worden. Daarom doe je vaak je best om het je familie en vrienden naar de zin te maken. Je zorgt voor alles en iedereen. Ze kunnen op jouw hulp rekenen. Ze hoeven het niet eens meer te vragen.

Het risico bestaat dat je zo erg je best doet voor anderen, dat je de verbinding met jezelf verliest. Zeker als je gewend bent om te pleasen uit angst om de verbinding met de ander te verliezen. Maar waar blijf je zelf dan nog? Hoe trouw blijf jij aan jezelf?

Jij en jezelf

Moet je anderen dan in de steek laten? Natuurlijk niet. Maar je kunt je wel afvragen welke keuzes je maakt. Dragen die keuzes bij aan de relatie tussen jou en jezelf? Jij bent de belangrijkste persoon in je leven, met je eigen waarheid. Want als jij niet goed voor jezelf zorgt, kun je ook niet meer voor al die anderen zorgen. Je mag kiezen voor jezelf en daarvan genieten. En dat heeft niets met egoïsme te maken.

Zo mag er een mooie verbinding ontstaan tussen je hoofd, je hart en je buik. Waarbij je naar jezelf kijkt, naar je eigen gedrag en naar waarom je dingen doet zoals je ze doet.

Inzichten om te groeien

Kies in je leven voor verbinding met mensen die jou energie geven op je levenspad. Neem afstand van mensen die je te veel energie kosten. Wees dankbaar en koester de inzichten die ze je gegeven hebben om te kunnen groeien, maar vervolg je eigen pad.

Leef je eigen leven volgens je eigen tempo en je eigen weg. Onafhankelijk en uniek. Maar leef het leven dat je zelf wilt leven. Niet het leven dat anderen van jou verwachten.

Jezelf zien is meer dan in de spiegel kijken.

Deel dit bericht

Meer blogs