Van persoonlijk belang naar zielsverlangen

Van persoonlijk belang naar zielsverlangen

Als je je niet meer laat leiden door alles wat ‘moet’ en wat ‘hoort’, wordt het leven een avontuur en een ontdekkingstocht.

Voor je het weet heb je een bucketlist: de afspraak met die vriendin om eindelijk bij te praten, dat boek lezen waar iedereen het over heeft. Dan wordt de wens om te ontspannen zelfs weer een plicht: vanavond móét ik naar de yoga …

Laat je verwachtingen los over hoe dingen horen te zijn!

Welke dingen zou jij graag willen doen, die je steeds maar voor je uit blijft schuiven of uitstellen? Vanwege andere prioriteiten, de waan van de dag of uit angst om iemand pijn te doen of te falen? Ongeacht de reden, blijven het dingen die je nog steeds van plan bent te doen.

Alles is tijdelijk. Alles komt ooit tot een eind. Is dat geen aansporing om te stoppen met alle onzin en écht te leven in het nu? Om dankbaar te zijn voor wat er nu is en daarin je stappen te zetten? Sta open voor alles en ga niets uit de weg. Zeker niet als het een diep verlangen betreft.

De dood kan ons veel leren over voluit leven. Bewustwording van je ‘sterfelijkheid’ kan belangrijke inzichten opleveren over hoe je in het leven wilt staan.

Geef jezelf toestemming om gelukkig te zijn. Durf je gevoelens te tonen. Neem eens afstand van alles wat móét en maak tijd vrij voor je vrienden en geliefden. Kies niet wat ánderen goed vinden, maar wat past bij jóú. Kies niet om economische redenen, maar kies waar je gelukkig van wordt en volg daarbij je hart. Kies het pad waar je de held wordt van je eigen leven.

Je krijgt geen spijt van wat je gedaan hebt, eerder van wat je hebt laten liggen: je gemiste kansen. Vergeef jezelf voor alles wat je niet in je leven hebt gedaan en ga er vandaag nog voor.

Je mag je stappen zetten en er ZIJN. Je mag groeien, bloeien, stralen en vooral GENIETEN!

Deel dit bericht

Meer blogs