Uit balans door steunzolen

Uit balans door steunzolen

Lichamelijke klachten van knieën, het bekken en schouders kunnen een aaneenschakeling van problemen vormen, zonder dat de echte oorzaak gezien wordt. En die zit vaak in … de voeten! Of beter gezegd: in de steunzolen!

Onlangs behandelde ik een basketballer die altijd steunzolen droeg in zijn sportschoenen. Iedere keer landde hij weer op zijn aangepaste zool. Hij had klachten door zijn hele lijf. Na het verwijderen van de steunzolen, verdwenen ook de klachten. Dit zie ik ook regelmatig gebeuren bij mensen met hielspoor.

Steunzolen worden vaak voorgeschreven als oplossing van voetproblemen. Maar steunzolen hebben ook nadelen. Ze houden je voeten vrij stug op hun plaats. De voet kan niet afrollen zoals hij dit van nature zou willen. Dit merk ik vooral als ik door middel van Bowen-therapie het lichaam ga resetten. Dan voel je dat het bewegingsapparaat beperkt wordt. Het kan zich niet ontwikkelen zoals het zou willen. Met als gevolg dat klachten verergeren of zich verplaatsen naar bijvoorbeeld de knieën, het bekken en de schouders.

Nadat de basketballer de steunzolen uit zijn sportschoenen verwijderd had, kon zijn lichaam zich met ondersteuning van Bowen op een natuurlijke manier herstellen en verdwenen de klachten.

Deel dit bericht

Meer blogs