Spieren hebben geen nut, ze hebben een zetje nodig

Spieren hebben geen nut, ze hebben een zetje nodig

Een spier heeft van zichzelf geen functie. Het is een eiwit. Een spier krijgt pas een functie door de aanwezigheid van de fascie. Dit is weefsel dat alle andere weefsels in je lichaam omgeeft: de organen, botten, bloedvaten, spieren, zenuwen en lymfeknopen. Fascieweefsel verbindt als een web alles in ons lichaam en communiceert met het zenuwstelsel over ons functioneren. Via de signalen in de fascie worden je spieren aangestuurd en kunnen ze krachten en spanningen overbrengen in alle richtingen.

Bowen-therapie zorgt door het geven van lichte druk op de fascie voor een kleine elektrische lading die herstellende (genezende) eigenschappen heeft. Wanneer de fascie voldoende vocht bevat en ontspannen is, wordt alle informatie probleemloos doorgegeven en functioneert je lichaam optimaal. Het lichaam kan zich namelijk altijd nog herinneren hoe het was vóór de klachten. Bowen-therapie kan net dat zetje geven dat nodig is om jouw oorspronkelijke balans terug te vinden. En wat is er nou natuurlijker dan een lichaam dat zichzelf geneest?

Het belangrijkste voor jou is dat je altijd en onder alle omstandigheden zorgt voor voldoende vocht in je fascie. Simpelweg door genoeg water te drinken: minimaal 1,5 liter per dag. Een goede gewoonte, waar jouw lijf je dankbaar voor zal zijn.

Deel dit bericht

Meer blogs