Minder kan zoveel meer zijn

Minder kan zoveel meer zijn

Je had je zo verheugd op die nieuwe baan, opleiding, verkering of vakantie. Of dat uitje naar de bioscoop. En dan krijg je te horen dat het niet doorgaat. Wat een teleurstelling. Maar is dit dan voor jou ‘het einde van de wereld’? We denken vaak aan wat we niet hebben en zelden aan wat we hebben.

Is een ‘nee’ altijd negatief? Vast niet. Al voelt dat in eerste instantie misschien wel zo.

Vaak zul je achteraf beseffen dat het allemaal niet zo negatief was als het op dat moment leek. Kijk eens naar de positieve kanten van die afwijzing of situatie.

Misschien hou je daardoor wel meer vrije tijd over, hoef je niet zo ver te reizen, blijft er meer ruimte voor jezelf of voor je kinderen…

Negatieve dingen die ons overkomen, kunnen ook soms een les voor ons zijn en tot nieuwe, positieve inzichten leiden. Ze kunnen je doen beseffen dat er veel belangrijkere zaken in je leven zijn. Je gezondheid, je gezin, je vrienden. Wat wil je nog meer? Waar ben je naar op zoek?

Laat het maar regenen; de zon komt wel weer terug. Als deze vakantie niet doorgaat, blijft er geld over voor een nieuw spannend plan. Schiet die auto vóór jou niet op, dan heb je opeens de tijd om zelf ook eens een beetje rustiger aan te doen. Waar wind jij je over op?

Wat is belangrijk? Wat máák jij belangrijk?

Kun je een situatie niet veranderen, kijk er dan eens anders naar en maak er iets positiefs van. Als jij je ergert, verspil je alleen maar energie. Van positieve gedachten krijg je juist meer energie en daarmee wordt je leven leuker en makkelijker.

Deel dit bericht

Meer blogs