Je leven begint waar je comfortzone eindigt

Je leven begint waar je comfortzone eindigt

Ik heb ontdekt dat controle willen houden me vaak beperkt in mijn doen en laten. Het dient me niet meer en zit me in de weg. Het houdt me klein en op de plaats. Het kostte me jaren van mijn leven, voor ik durfde te kijken en te ervaren wat het me opleverde als ik de controle los zou laten.

Mijn conclusie? Alles blijft gewoon doorgaan!

Ik blijf gewoon leven! Het wordt zelfs makkelijker, het opent enorm veel deuren naar een voller leven. Mijn vertrouwen groeit. Ik hoef het niet meer allemaal te weten. Alles dient zich op het juiste moment aan.

Hoe minder controle, hoe fijner je leven.

Dit zie ik ook steeds meer terug bij de mensen in mijn praktijk. Controle houden kost ons zoveel energie en het levert ons zo weinig op. Hoe meer je onder controle wilt hebben, hoe meer je verkrampt raakt. Ik nodig mensen dan ook uit om eens te kijken wat er voorbij die controle ligt.

Hoe meer weerstand je ervaart tegen een verandering, hoe meer groei ze je te bieden heeft. Dat zie ik ook als ik met mensen een dieper proces mag aangaan. Ons lijf verzet zich op allerlei creatieve manieren ertegen. Het wil maar niet uit het vertrouwde stappen en de uitdaging aangaan.

Maar juist op zo’n moment nodig ik je van harte uit. Ik reik je mijn hand. Want juist dan is er veel vooruitgang te behalen. Net dan is er veel in beweging en in beweging kan er zoveel geheeld worden.

Durf je daarom eens gewoon over te geven. Leer op een gezonde manier de controle over je eigen leven te krijgen. Ongeacht wat anderen daarvan vinden.

Ik geef jou het vertrouwen in jezelf terug en maak je weer tot regisseur van je eigen leven.
Dat is een spannende reis voor jou, maar ik beloof je dat je onderweg niets zult kwijtraken wat jij niet wilt.

Loslaten en toelaten hebben veel met elkaar te maken. Als je die ontdekkingsreis aangaat, zal het jou zeker veel brengen. Dan mag de verwondering gaan spreken en wordt het leven een feest!

Deel dit bericht

Meer blogs