Focus op je belangrijkste bal

Focus op je belangrijkste bal

Juist als je een druk-druk-druk leven hebt, is het belangrijk om je focus te bepalen. Elke dag zit vol activiteiten. Met je werk en dingen waarvan je vindt dat je ze allemaal moet doen. Of dingen die anderen van jou verwachten. Je dagen lopen snel vol met alles wat KAN. Met je mobiel kun je iedere vrije minuut benutten om iets ‘nuttigs’ te doen.

Dus even vertragen is geen optie. Laat staan dat je je afvraagt of jouw volle dagen je eigenlijk wel gelukkig maken. Je hebt geen tijd meer om voor jezelf opnieuw keuzes te maken. Je moet en wilt ook immers zoveel verschillende ballen in de lucht houden.

Dat is mooi, zolang het veerkrachtige, rubberen ballen zijn. Als er eentje valt, stuitert die wel terug omhoog. Maar wat als sommige ballen opeens zeepbellen worden? Als ze onverwacht uit elkaar spatten? Of glazen ballen? Als je dan een keer misgrijpt, breken ze onherstelbaar in stukken. Hopelijk was dat dan niet toevallig je mooiste, allerbelangrijkste bal…

Focus op tijd

Hoe spijtig zou het zijn, als je te laat beseft dat je iets belangrijks hebt laten liggen in het leven. Omdat je iedereen tevreden wilde houden. Omdat je hard werkte en materiële zaken belangrijker vond. Maar niemand bedenkt op zijn sterfbed: had ik maar meer uren gemaakt op mijn werk.

Sommige kwetsbare ballen kun je niet meer repareren. De eerste hechting met je kind kun je niet meer overdoen. Geniet van al je tijd met je kinderen, want voor je het weet zijn ze volwassen en krijgen ze een eigen leven zonder jou. Investeer in het goed houden van je relatie, maak tijd voor je geliefden en dierbaren. Waarom zou je wachten met samen iets leuks doen en volop van elkaar genieten tot je eindelijk genoeg tijd hebt? Of tot wanneer je oud of met pensioen bent?

De rest van je leven begint met vandaag.

Deel dit bericht

Meer blogs