Elke keuze creëert zijn eigen pad

Elke keuze creëert zijn eigen pad

We maken continu keuzes, waarbij onze geest en ons lichaam het beste met ons voorhebben. Kleine keuzes en grote keuzes. Het proces blijft hetzelfde. Het verschil zit in de zwaarte en het belang die achter de keuze staan.

Richting creëren voor je keuzes in je leven

Keuzes maken gaat over toelaten en loslaten. Want elke keuze zorgt dat je ergens afscheid van neemt en naar iets anders toe gaat. Met de bedoeling dat de richting waar je naartoe gaat beter voor je is.

En soms weet je dat je een nieuwe weg moet inslaan, maar maak je de keuze om te blijven waar je bent. Welk voordeel heeft het voor jou om te blijven waar je bent?

Wat zou de meerwaarde zijn als je het oude loslaat en het nieuwe omarmt? Je staat op de grens tussen oud en nieuw. De grens van comfort en groei. De grens van het verleden en de toekomst. Zodra je gaat beseffen dat alles continu in beweging is, zul je merken dat elke keuze die je vanuit je hart maakt, jou in beweging brengt. Een beweging naar waar je hart echt naar verlangt.

Loslaten is makkelijk

Met elke voetstap die je zet, maak je jezelf los van de grond. Alles wat je vastpakt en weer loslaat en je ademhaling die in en uit je stroomt: je kunt er gewoon op vertrouwen. Merk de beweging vanuit je lichaam en mind als je een stap voorwaarts maakt. Ervaar hoe het is om iets achter te laten wat altijd heel nuttig was. Weet dat het nieuwe nuttiger is. Voel hoe bevrijdend het werkt. Je hele lichaam en geest kiezen voor verandering. Je mag kiezen voor jezelf. Ervaar de scheidslijn tussen het een en het ander. Voel de wisselwerking. Soms gaat het gepaard met twijfel, wikken en wegen, weerstand tegen het onbekende. Ze willen je beide behouden. Maar jij bent degene die de keuze maakt en de regie over je leven neemt.

Wat trekt jou aan in het nieuwe? Ervaar wat het je oplevert als je hiervoor gaat kiezen. Wat zal die keuze jou fysiek geven en in je manier van denken? Welke meerwaarde heeft het voor je emotionele wereld en voor de zin van jouw bestaan? Welke impact heeft deze nieuwe keuze op je gezin, familie, vrienden, werk en maatschappelijk?

Voel de voordelen en nadelen. Maak voor jezelf de balans op: brengt het nieuwe je meer dan het oude? Zo ja, kijk eens hoe het oude je gemaakt heeft tot wie je nu bent. Hier mag je dankbaar voor zijn. Zo kun je op een goede manier afscheid nemen en loslaten. En de stap zetten naar een nieuw hoofdstuk in je leven, een nieuw begin.

Elke keuze creëert een nieuw pad, nieuwe ervaringen, nieuwe mensen.
Zodat je je leven kunt verrijken.

Kies je toch voor het oude, omdat dit je nog te veel brengt? Dan is dat ook helemaal goed. Kijk ernaar, ervaar het. Er is een verschil tussen een intentie van willen en niet doen. Willen en niet durven. Het verlangen vanuit je hart is je allergrootste krachtbron om je juiste keuze te maken. Vindt jouw bepalende, eisende mind daar iets anders van? Geef dan je mind een nieuwe taak zodat jouw hart je levenspad kan invullen.

Zie jezelf in die nieuwe ik en bepaal of dat de persoon is die je wilt zijn, losgekoppeld van de oude. Ervaar bij jezelf of dat leegte geeft of juist vervulling. Bekijk ook de andere kant. Dat je de keuze maakt om bij de oude te blijven, want ook dat is een keuze. Stel jezelf ook daarin voor en neem waar of dat de persoon is die je wilt zijn. Zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen en je je eigen leven en de wereld de moeite waard vindt. En welke keuze je ook maakt, het is de beste keuze op dat moment.

Jij bent de enige die een verandering kan inzetten door er daadwerkelijk voor te gaan. Niet vanuit je denken, maar vanuit je intuïtie. Zodat je intuïtie je mag leiden in je leven. Je innerlijke kompas.

Deel dit bericht

Meer blogs