Elke dag brengt honderd dingen om dankbaar voor te zijn

Elke dag brengt honderd dingen om dankbaar voor te zijn

Dankbaarheid helpt je om meer van het leven te genieten en relaties extra diepgang te geven. Het is een ‘innerlijke hulpbron’ die je kan helpen en inspireren om verder tot bloei te komen.

Dankbaarheid helpt tegen piekeren en angsten en is goed voor je gezondheid. Het opent je hart.

Met dankbaarheid putten we uit een onuitputtelijke bron. Wat we met dankbaarheid aanboren vermenigvuldigt zich snel. Het werkt als een vergrootglas voor de mooie en fijne dingen in ons leven. Zo ook door je dankbaarheid te tonen, het uit te spreken of er een brief over te schrijven. Je doet iemand een groot plezier en het vergroot je eigen gevoel van dankbaarheid.

Dankbaarheid beoefenen wil niet zeggen dat je de negatieve dingen ontkent. Het toont dat je blij bent met wat er wél goed is, omdat je oog hebt voor dingen die vanzelfsprekend lijken, maar het niet zijn.

Dankbaarheid voelen is een goede manier om je te blijven verwonderen over de mooie en fijne dingen in het leven. Je wordt minder materialistisch, bent eerder tevreden en blij met wat je hebt. Je vergelijkt jezelf minder met anderen en je hebt minder last van negatieve emoties.

We waarderen pas wat we hebben als we het kwijt zijn. Dan hebben we spijt dat we er niet van genoten hebben toen het er nog was. Alle reden om nu te focussen op wat nu mooi en goed is in je leven.

Dankbaarheid voelen en het niet tonen, is als een cadeau krijgen en het niet uitpakken.

Deel dit bericht

Meer blogs