De sleutel naar het helen van jezelf

De sleutel naar het helen van jezelf

In het verkeer is het heel duidelijk: bij groen ga je lekker door op je weg, bij oranje moet je even extra opletten, en bij rood stop je, omdat het anders levensgevaarlijk kan worden.

Jouw lichaam geeft je ook signalen als je in de gevarenzone komt. Met pijntjes of ongemakken. Het is de kunst om die signalen vanuit je lichaam te (her)kennen en daar ook bewust op te reageren. Jouw lichaam weet feilloos wat er met je aan de hand is. En zelfs nog beter dan je hoofd. Maar we hebben de neiging om de signalen te negeren. Het komt nooit goed uit om in je dagelijks leven of werk even te moeten afremmen of zelfs te moeten stoppen. Terwijl dit juist wel het zelfhelend vermogen van je lichaam kan helpen.

Jezelf genezen

Kun jij jezelf genezen zonder de ‘chemische oorlogsvoering’ van medicijnen?
In veel gevallen wel! Want je kunt je eigen immuunsysteem stimuleren.
Als jij uitgeput bent door slaapgebrek of omdat je overwerkt bent, dan is jouw immuunsysteem nauwelijks in staat een griepvirus efficiënt aan te pakken. Je hebt daar dan simpelweg de energie niet voor en je blijft maar kwakkelen. Als jij daarentegen lichamelijk en mentaal uitgerust bent, gezond eet en zorgt voor balans in je leven, zul je bij een griep of verkoudheid weer veel sneller op de been zijn. Zelfs wondjes helen sneller als jij letterlijk en figuurlijk goed in je vel zit.

Door de eerste waarschuwingssignalen van je lichaam te herkennen en hiernaar te handelen, kun je de balans in je lichaam op peil houden en zal dit de sleutel naar het helen van jezelf zijn. Ook het loslaten van oude patronen en terugkerende valkuilen die niet goed voor jou zijn, zullen helend werken en je balans bevorderen. Het zal jouw innerlijke kracht een boost geven. Ik wil je graag ondersteunen bij dat helende proces.

Deel dit bericht

Meer blogs