De kracht van kleine dingen

De kracht van kleine dingen

Sta je weleens stil bij je activiteit of werk? Bij wat het je oplevert? 
Je bent bezig met iets bereiken, en hebt de overtuiging dat je er hard voor moet werken. 

Je stapt in de trein en dendert de toekomst in, op weg naar je doel. Maar je vergeet onderweg te genieten van het uitzicht door het raam, van de reis zelf, van de dagelijkse mooie dingen, van iedere stap naar dat doel. Je ziet het niet meer of te weinig. Terwijl iedere stap al een doel op zich is. 

Je hebt ook de keuze om eens uit te stappen onderweg. Om een tijdje te boemelen om vervolgens weer een stuk af te leggen in de intercity. Je kunt ervoor kiezen om af en toe eens af te stemmen op je lichaam, je geest, je emoties of je energie. Op je totale ZIJN. Wat doet dit alles met jou, met de ander, en vervolgens met het grote geheel?  

Je bent meer bezig met de kers op de taart dan met de taart zelf. Terwijl het daar eigenlijk om gaat. Zo haal je je doel en de middelen door elkaar en loop je je doel juist mis. Ga eens op die lat zitten, in plaats van dat je de lat steeds hoger legt. Want uiteindelijk zal je lichaam of je geest je terugfluiten. 

Je mag zelf het bijzondere in je leven en in het leven van anderen aanbrengen. Door af en toe eens een stap terug te doen, door eens uit te stappen op dat ene perron. Door er te ZIJN voor jezelf en jouw dierbaren. Dat er ZIJN, dat maakt vaak het verschil. Meer is vaak niet nodig. Een hand op een schouder, een warme blik, een liefdevol woord, een moment van stilte. Het kan zoveel doen. Op een simpele manier van betekenis zijn voor elkaar. 

Als je je bewust wordt van wat dit met jou en voor die ander doet, ga je op een andere manier naar je leven kijken. Dan ga je van ‘moeten’ naar ‘mogen’. Wat zou er gebeuren als je weer wat meer zou mógen en met die energie de toekomst in gaat? Als je op een andere manier je doelen stelt en elkaar daarin mag ont-moeten?


Kom in beweging en wees van betekenis

Ga eens op deze manier op weg. Zie kansen en benut ze. Wat kan wél? Denk eens niet in problemen, in je best doen en presteren. Maar in oplossingen, in mogelijkheden, in genieten, in er ZIJN. Zo kunnen we met z’n allen iets bijzonders van ons leven maken. Maar het is aan mij en jou om het te gaan doen. En als het de huidige trein niet is, welke is het dan wel? En hoe kan je daar komen? 

Als therapeut kan ik ook enorm genieten en ik voel me ontzettend rijk als ik mensen iets mag aanreiken vanuit respect, waardering, openheid, geborgenheid, luchtigheid en liefde. Om de ander te spiegelen en gespiegeld te worden. 

Het is de bedoeling dat je het leven leuk maakt voor jezelf. Wat is er leuker dan werken aan jouw geluk en tegelijk aan het geluk van een ander? Om iets moois neer te zetten in de wereld? 

Wat is dat voor jou? Wat wil jij in de wereld zetten? Wat is voor jou belangrijk? Waar ligt jouw passie? Waar liggen jouw kwaliteiten, jouw talenten? En hoe kun je iemand anders daar simpel blij mee maken? 

Sta daar eens bij stil: wat wil jij bijdragen? Hoe kun je mooie dingen nog mooier maken? Hoe kunnen we elkaar versterken en blij maken? En zo samen de wereld een beetje mooier maken.

Deel dit bericht

Meer blogs