Dat ene plekje dat steeds pijn doet

Dat ene plekje dat steeds pijn doet

Je hebt weleens een plekje in je lijf dat pijn doet. Die pijn hoeft niet altijd een lichamelijke oorzaak te hebben. Pijn is vaak ook een signaal van je lijf op iets wat door jouw brein nog niet verwerkt is. Bijvoorbeeld stress, zorgen, of iets anders.

Emoties als verdriet, verlies of een trauma, die je niet goed kunt verwerken, gaan zich vastzetten in je lichaam. Je kunt bijvoorbeeld pijn krijgen in je schouders, je nek, je rug of je knieën.

Onverwerkte emoties kunnen in de loop van de tijd op verschillende plekken in jouw lichaam tot (pijn)klachten leiden. Vervolgens ga je op zoek naar lichamelijke oorzaken en oplossingen, terwijl de echte oorzaak dus in die onverwerkte emoties ligt. Maar hoe kom je bij die onverwerkte emoties? Want vaak zitten die zo diep weggestopt dat je niet eens (meer) weet dat ze er zijn.

Verander de herinnering

Je hebt constant of steeds terugkerende pijn op een bepaalde plek in je lijf. Het blijft je ‘zwakke plek’. Daar kan onbewust een herinnering en emotie van jou aan gekoppeld zijn. Het is de kunst om het verband tussen die zwakke plek en jouw herinnering en emotie te ontdekken. Meestal kan ik mensen wel helpen om dat verband te vinden. Als je vervolgens in staat bent om die emotie los te laten, kun je ook de herinnering veranderen. En de pijn die hiermee samenhangt. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je die emoties loslaten? Of misschien komt die ene emotie gewoon niet vanzelf naar boven?

Zelfherstel in actie

Kun jij een helpende hand gebruiken bij het uitzoeken van welke emotie jou dwarszit en de pijn veroorzaakt, dan bied ik je die hand graag.  Bijvoorbeeld door met Bowen-therapie het bindweefsel te activeren. Als het trauma en de emotie diep zitten, kan ik die met een combinatie van Bowen-therapie, een IEMT-sessie en/of hypnose laten loskomen. Samen met jou zet ik het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam in actie. Zodat je bevrijd wordt van je pijn en geheeld wordt.

Deel dit bericht

Meer blogs